Składniki:
  • brokuł
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • opakowanie mozzarelli w małych kuleczkach
  • 10-12 pomidorków koktajlowych
  • kilka plasterków czerwonej cebuli
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 3 łyżki pestek dyni

Na sos:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki keczupu łagodny lub pikantny (wedle uznania)
Przygotowanie:
  1. (sos) Majonez wymieszaj z keczupem.
  2. Pestki dyni upraż na suchej patelni.
  3. Brokuł podziel na różyczki i krótko obgotuj w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.
  4. Osącz i wystudź.
  5. Pomidorki i mozzarellę przekrój na połówki.
  6. Kukurydzę osącz z zalewy.
  7. W misce wymieszaj brokuły, ser,cebulę, pomidorki i kukurydzę.
  8. Całość polej sosem i posyp uprażonymi pestkami dyni.
  9. Odstaw na chwilę, aby składniki dobrze się połączyły.
Facebook Comments Box

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *