Niebawem rozpoczyna się bardzo długi weekend, bo w tym roku to może być nawet 9 dni! Majowy weekend to idealna pora na spotkania ze znajomymi przy grillu. Jak przyrządzić ulubioną kiełbasę na grilla? Firma Midex- lokalny producent wędlin i kiełbas ma dla Was kilka propozycji.
- Z czosnkiem – użyj około jednego ząbka czosnku na jedną kiełbaskę. Przeciśnij go przez praskę i zmieszaj z oliwą i później umieść oliwę z czosnkiem w nacięciach kiełbaski i połóż na grilla.
- Z żółtym serem: pod koniec grillowania posyp każdą kiełbasę utartym żółtym serem, poczekaj aż ser się roztopi i gotowe
- Z boczkiem: każdy kawałek owiń plastrami boczku, a żeby się trzymał, wbij metalowe lub drewniane wykałaczki.
- Z przyprawami: w sklepach dostępne są specjalne mieszanki do potraw z grilla, w wersji klasycznej podajemy kiełbasę z keczupem i musztardą. Podczas grillowania można posypać każdy kawałek papryką słodką lub ostrą, tymiankiem, sypkim czosnkiem, jałowcem, majerankiem.