Składniki:
- brokuł
 - 1/2 puszki kukurydzy
 - opakowanie mozzarelli w małych kuleczkach
 - 10-12 pomidorków koktajlowych
 - kilka plasterków czerwonej cebuli
 - płaska łyżeczka soli
 - łyżeczka cukru
 - 3 łyżki pestek dyni
 
Na sos:
- 1/2 szklanki majonezu
 - 2 łyżki keczupu łagodny lub pikantny (wedle uznania)
 
Przygotowanie:
- (sos) Majonez wymieszaj z keczupem.
 - Pestki dyni upraż na suchej patelni.
 - Brokuł podziel na różyczki i krótko obgotuj w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.
 - Osącz i wystudź.
 - Pomidorki i mozzarellę przekrój na połówki.
 - Kukurydzę osącz z zalewy.
 - W misce wymieszaj brokuły, ser,cebulę, pomidorki i kukurydzę.
 - Całość polej sosem i posyp uprażonymi pestkami dyni.
 - Odstaw na chwilę, aby składniki dobrze się połączyły.
 
		Facebook Comments Box
		
			



