Składniki:
- brokuł
- 1/2 puszki kukurydzy
- opakowanie mozzarelli w małych kuleczkach
- 10-12 pomidorków koktajlowych
- kilka plasterków czerwonej cebuli
- płaska łyżeczka soli
- łyżeczka cukru
- 3 łyżki pestek dyni
Na sos:
- 1/2 szklanki majonezu
- 2 łyżki keczupu łagodny lub pikantny (wedle uznania)
Przygotowanie:
- (sos) Majonez wymieszaj z keczupem.
- Pestki dyni upraż na suchej patelni.
- Brokuł podziel na różyczki i krótko obgotuj w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.
- Osącz i wystudź.
- Pomidorki i mozzarellę przekrój na połówki.
- Kukurydzę osącz z zalewy.
- W misce wymieszaj brokuły, ser,cebulę, pomidorki i kukurydzę.
- Całość polej sosem i posyp uprażonymi pestkami dyni.
- Odstaw na chwilę, aby składniki dobrze się połączyły.
Facebook Comments Box