Składniki

  •  sałata lodowa – 1 sztuka
  • Jogurt (najlepiej typu greckiego) – 200 mililitrów
  • zielony świeży ogórek – 1 sztuka
  • grzanki sałatkowe – 20 gramów
  • kukurydza z puszki – 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy – 2 sztuki
  • jaja – 4 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Ugotuj jajka na twardo. Ogórka pokrój w sporą kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Do salaterki można układać warstwami ogórka, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę jajka. Na wierzch dajemy porwaną sałatę i grzanki.
  3. Teraz wystarczy tylko polać sosem sałatkowym przygotowanym na bazie jogurtu greckiego.
Facebook Comments Box

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *