Nie masz pomysłu na obiad? Skorzystaj z wypróbowanego przez nas przepisu i zaserwuj makaron z pieczarkami i pietruszką. Z pewnością oczaruje podniebienia domowników!

Polecamy: ZASERWUJ SKRZYDEŁKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ – PRZEPIS

Czego będziemy potrzebować?

  • 20 dag makaronu
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 20 dag pieczarek
  • 1/4 szklanki startego sera (najlepiej parmezanu)
  • oliwa
  • sól i pieprz

Polecamy: JAK ZROBIĆ BUDYŃ CHAŁWOWY?

Makaron gotujemy tak, aby był al dente. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Siekamy czosnek i natkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i pieczarki. Smażymy na złoty kolor. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy również dodać odrobinę chilli. Gdy uzyskamy oczekiwany efekt, dodajemy natkę pietruszki. Chwilę jeszcze dusimy i dodajemy odcedzony makaron. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Gotowe! Smacznego!

Polecamy: CO DODAĆ DO IDEALNEGO ROSOŁU?

Facebook Comments Box

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *