Nie masz pomysłu na obiad? Skorzystaj z wypróbowanego przez nas przepisu i zaserwuj makaron z pieczarkami i pietruszką. Z pewnością oczaruje podniebienia domowników!
Polecamy: ZASERWUJ SKRZYDEŁKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ – PRZEPIS
Czego będziemy potrzebować?
Polecamy: JAK ZROBIĆ BUDYŃ CHAŁWOWY?
Makaron gotujemy tak, aby był al dente. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Siekamy czosnek i natkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i pieczarki. Smażymy na złoty kolor. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy również dodać odrobinę chilli. Gdy uzyskamy oczekiwany efekt, dodajemy natkę pietruszki. Chwilę jeszcze dusimy i dodajemy odcedzony makaron. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Gotowe! Smacznego!
Polecamy: CO DODAĆ DO IDEALNEGO ROSOŁU?