WŁAŚCIWOŚCI GRUSZEK

Sezon na gruszki trwa od lipca do września/października. To jeden z najpopularniejszych owoców w Polsce. Poza wyśmienitym smakiem, mają również szereg właściwości zdrowotnych. Przedstawimy kilka, naszym zdaniem, najważniejszych zalet gruszek.

Polecamy: JAKIE OBJAWY NOWOTWORÓW POJAWIAJĄ SIĘ NA RĘKACH?

Składniki odżywcze:
– spore ilości błonnika
– witamina A
– witaminy z grupy B
– witamina C
– witamina E
– witamina K
– niacyna
– tiamina
– ryboflawina
– kwas foliowy

Polecamy: ORZECHY WŁOSKIE – WŁAŚCIWOŚCI

Poza tym gruszki to doskonały składnik diet odchudzających, a to wszystko za sprawą wysokiej zawartości błonnika, który przyspiesza przemianę materii, ale i daje uczucie sytości na długo. Owoce te mają również bardzo dobry wpływ na skórę. To zasługa witamin A, C oraz E, dzięki którym, pomoże to naszej skórze szybciej się regenerować oraz utrzymać zdrowy i piękny wygląd.

Polecamy: PROBLEMY ZDROWOTNE WIDOCZNE NA TWARZY

Polecamy: ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI PESTKI AVOCADO

Polecamy: CZYM JEST CHOROBA WILSONA?

Polecamy: TA KOMÓRKA NISZCZY KOMÓRKI RAKA PŁUC, SKÓRY, KRWI, JELITA GRUBEGO, PIERSI, KOŚCI, PROSTATY, JAJNIKÓW, NEREK I SZYJKI MACICY – PRZEŁOM W MEDYCYNIE?

Polecamy: TA KOMÓRKA NISZCZY RAKA – PRZEŁOM W MEDYCYNIE?

Polecamy: 5 POPULARNYCH MITÓW DOTYCZĄCYCH ZAĆMY

Polecamy: DEPILACJA KIEDYŚ I DZIŚ

Polecamy: POLACY PIJĄ CORAZ WIĘCEJ SOKÓW

Polecamy: LECZENIE KANAŁOWE POD MIKROSKOPEM

WŁAŚCIWOŚCI GRUSZEK

WITAMINY W GRUSZKACH

Facebook Comments

Hits: 110

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *