Sezon na gruszki trwa od lipca do września/października. To jeden z najpopularniejszych owoców w Polsce. Poza wyśmienitym smakiem, mają również szereg właściwości zdrowotnych. Przedstawimy kilka, naszym zdaniem, najważniejszych zalet gruszek.

Składniki odżywcze:
– spore ilości błonnika
– witamina A
– witaminy z grupy B
– witamina C
– witamina E
– witamina K
– niacyna
– tiamina
– ryboflawina
– kwas foliowy

Poza tym gruszki to doskonały składnik diet odchudzających, a to wszystko za sprawą wysokiej zawartości błonnika, który przyspiesza przemianę materii, ale i daje uczucie sytości na długo. Owoce te mają również bardzo dobry wpływ na skórę. To zasługa witamin A, C oraz E, dzięki którym, pomoże to naszej skórze szybciej się regenerować oraz utrzymać zdrowy i piękny wygląd.

240 000 zł za wypadek komunikacyjny w pracy. Towarzystwo ubezpieczeniowe wypłaciło tylko 11 000

Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *