Sezon na gruszki trwa od lipca do września/października. To jeden z najpopularniejszych owoców w Polsce. Poza wyśmienitym smakiem, mają również szereg właściwości zdrowotnych. Przedstawimy kilka, naszym zdaniem, najważniejszych zalet gruszek.
Polecamy: JAKIE OBJAWY NOWOTWORÓW POJAWIAJĄ SIĘ NA RĘKACH?
Składniki odżywcze:
– spore ilości błonnika
– witamina A
– witaminy z grupy B
– witamina C
– witamina E
– witamina K
– niacyna
– tiamina
– ryboflawina
– kwas foliowy
Polecamy: ORZECHY WŁOSKIE – WŁAŚCIWOŚCI
Poza tym gruszki to doskonały składnik diet odchudzających, a to wszystko za sprawą wysokiej zawartości błonnika, który przyspiesza przemianę materii, ale i daje uczucie sytości na długo. Owoce te mają również bardzo dobry wpływ na skórę. To zasługa witamin A, C oraz E, dzięki którym, pomoże to naszej skórze szybciej się regenerować oraz utrzymać zdrowy i piękny wygląd.
Polecamy: PROBLEMY ZDROWOTNE WIDOCZNE NA TWARZY
Polecamy: ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI PESTKI AVOCADO
Polecamy: CZYM JEST CHOROBA WILSONA?
Polecamy: TA KOMÓRKA NISZCZY RAKA – PRZEŁOM W MEDYCYNIE?
Polecamy: 5 POPULARNYCH MITÓW DOTYCZĄCYCH ZAĆMY
Polecamy: DEPILACJA KIEDYŚ I DZIŚ
Polecamy: POLACY PIJĄ CORAZ WIĘCEJ SOKÓW
Polecamy: LECZENIE KANAŁOWE POD MIKROSKOPEM